Resurse

Resurse publice CRED

Platforme online pentru profesori și educatori
Resurse și instrumente online destinate cursanților, profesorilor și educatorilor prin proiecte finanțate de UE

ACADEMIA ABC

Platformă educațională gratuită cu materiale didactice pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și instrumente digitale (resurse interactive online cum ar fi: prezentări interactive, rebusuri online, reține și învață online, calcule matematice interactive, jocuri Găsește cuvintele, roți educative interactive, jocuri de memorie, labirint online, X și O); pentru școala online – teste, recapitulări și evaluări inițiale, semestriale, finale, fișe de lucru, lecturi.

https://academiaabc.ro/

Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare – tutoriale

 

Kinderpedia – formator Silviu Pricop

24edu – formator Elena Dragomir

Școala 365 – Office și Teams – formator Gina Șerban

Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare

Casa Corpului Didactic Constanța, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, lansează programul de instruire ”Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare”. Programul se înscrie în direcția prioritară a Ministerului Educației și Cercetării privind organizarea activităților de formare continuă în sprijinul personalului didactic din învățământul preuniversitar, în scopul asigurării procesului de predare-învățare-evaluare, inclusiv în sistem online, reglementate prin OMEC nr. 4862/08.07.2020.
Programul va avea două componente, după cum urmează:
1.   În perioada 17 august – 21 august 2020 – instruirea persoanelor-resursă desemnate de unitățile școlare – o serie de 5 webminarii.

2.   În perioada 1 septembrie-11 septembrie 2020 – organizarea de ateliere de lucru la nivelul fiecărei unități școlare (4 ore/atelier) de către persoanele-resursă, privind utilizarea instrumentelor oferite de platforma educațională implementată de unitatea școlară.
În acest sens, vă rugăm să citiți cu atenție adresa de mai jos și să completați datele din formularul postat la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV_EMGrPqyyrB-L38SrcXnA_1kmqTaMiNghhCVtpuij3-fNg/viewform, până vineri, 07.08.2020, ora 11.00.

 

ADRESA NR. 3257A-CCD

Tabel prezenta_u.s.

Director CCD,
Prof. Dr. Andreea-Mihaela ARTAGEA

#ÎnvățămÎmpreuna #CREDînEducație     

    Având în vedere prevederile OMEC nr.4135/21.04.2020 de aprobare a Instrucțiunii privind asigurarea continuității procesului de învățare la nivelul sistemului de învățământ preuniversitar, Casa Corpului Didactic  vine în sprijinul unităților de învățământ pentru activarea platformelor și utilizarea eficientă a acestora.

     Pentru asigurarea asistenței tehnice de care aveti nevoie,vă rugăm să solicitați informații printr-un email trimis la adresa claudia.calin@educred.ro

     Pachetul G Suite for Education conține servicii de bază pentru educație, disponibile gratuit pentru orice unitate de învățământ.Pentru activarea gratuită a pachetului de servicii clasa viitorului ( G Suite for Education și Office 365 A1), accesați www.clasaviitorului.ro,  După activare, aplicația ADMA-SIIIR pusă la dispoziție de EduApps, facilitează adminstrarea serviciilor G Suite și generează pe baza datelor din SIIIR conturi, grupuri, organizații, etc.

Serviciile incluse în  pachetului G suite for education – aici

Crearea testelor computerizate – aici

Instrumente online utile în educație ( rosioru.ro)  – aici