Biblioteca/CDI

Prezentare de carte ”Mate. Caiet de la A la Z” – autor Mihaela Boantă

 

Prezentat în cadrul primei întâlniri din acest an școlar a bibliotecarilor școlari, documentariștilor și voluntarilor din biblioteca școlară din județul Constanța, lucrarea ”Mate. Caiet de la A la Z” a doamnei Mihaela Boantă, profesor în cadrul C.Ș.E.I. ”Maria Montessori” Constanța, este recomandată atât elevilor din centrele școlare pentru educație incluzivă, elevilor care întâmpină dificultăți de calcul, cât și elevilor cu cerințe educative speciale integrați în școlile de masă.

Materialul propus este un instrument de lucru de tip ”pas cu pas”, cu exerciții realizate gradual, integrate prin ”tabla adunării”, ”tabla scăderii”, ”formarea unei zeci ca întreg”, ”trecerea peste ordinul zecilor”, adunări și scăderi simple și aranjate cronologic. Informațiile și noțiunile au fost aranjate secvențial, adică cu etapă de la un grad simplu la dificil, de la concret la abstract.

Conform informațiilor autoarei, necesitatea acestui instrument de lucru a pornit din nevoia de exerciții realizate crescător în cadrul fiecărui concentru numeric; fiecare concentru conține adunări și scăderi secvențiale astfel încât însușirea logică să își facă prezența.

Lucrarea ”Mate. Caiet de la A la Z” se regăsește în fondul de carte al Casei Corpului Didactic Constanța și poate fi consultată de către toate cadrele didactice la cerere.

Documentarist C.C.D. Constanța,

Flavia-Alexandra PETROV

Către cadrele didactice și studenții D.P.P.D.

– Universitatea ”Ovidius” Constanța

Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră în cadrul procesului educațional desfășurat în mediul online și pentru a preveni riscul infectării/răspândirii virusului SARS-CoV-2, ne puteți scrie pe adresa de email oficială a instituției noastre (ccd.cta@gmail.com), unde vă stăm la dispoziție cu serviciul de scanare a max. 30 de pagini dintr-un document/ mai multe documente solicitate de către dumneavoastră și existente în fondul psiho-pedagogic al bibliotecii Casei Corpului Didactic Constanța.
De asemenea, vă oferim și asistență de specialitate referitoare la bibliografii din domeniile educație/învățământ/psihologie/instruire, prin completarea următorului formular:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerZ5Vk5MZ00TcCYk0t25N2a4NwSU_7Phf-saFWAoM738LaKw/viewform
Timpul de răspuns este de 3-5 zile lucrătoare, în funcție de complexitatea cererii.
Serviciul este gratuit!

Documentarist C.C.D.,
Flavia-Alexandra PETROV

 

ÎNTREABĂ DOCUMENTARISTUL INSTITUȚIEI!

 

Întrebările la care vă răspundem prin intermediul acestui serviciu trebuie să facă referire la:

  1. Solicitări simple de informare info-documentare, legate de fondul de carte, ce necesită un răspuns succint;
  2. Solicitări care necesită o bibliografie de recomandare, fără aprofundarea domeniului/temei

Ne puteți contacta prin:

  1. În persoană, la sediul C.C.D. Constanța – Centru de Documentare și Informare/ Bibliotecă;
  2. Telefon/Fax: 0241615468/0241615453
  3. Formular pentru solicitarea unei bibliografii

 

APARIȚIE DE CARTE 

SERIA DE AUXILIARE DIDACTICE PENTRU GIMNAZIU

 

Începând cu luna octombrie, în cadrul Centrului de Documentare și Informare al Casei Corpului Didactic Constanța, cei interesați vor putea consulta patru apariții editoriale inedite – auxiliare didactice pentru gimnaziu din aria curriculară ”Om și societate”:

  • ”Gândire critică și drepturile copilului: auxiliar didactic pentru clasa a V-a”,
  • ”Educație interculturală: auxiliar didactic pentru clasa a VI-a”,
  • ”Educație pentru cetățenie democratică: auxiliar didactic pentru clasa a VII-a”,
  • ”Educație economico-financiară: auxiliar didactic pentru clasa a VIII-a”.

Autorul, domnul Victor Mihalașcu, este profesor de științe socioumane la Liceului Teoretic ”Ovidius” din Constanța, având o vastă experiență didactică, precum și de cercetare științifică și publicistică. De asemenea, este și director al Centrului de Resurse pentru Educație Economică din Constanța, filială a Centrului Român pentru Educație Economică.

Fiecare auxiliar începe cu o scurtă descriere a tematicii abordate, apoi, pornind de la sinteza teoretică a materiei studiate, sunt propuse exerciții în funcție de gradul de dificultate (inițiere, consolidare sau aprofundare).

Lucrările se regăsesc în fondul de carte al Casei Corpului Didactic Constanța și pot fi consultate de către toate cadrele didactice la cerere.

Documentarist C.C.D. Constanța,

Flavia-Alexandra PETROV

1
1
Orientation: 6
« 2 de 2 »

CDI

In Libro Veritas!

Casa Corpului Didactic din Constanța s-a înființat în anul 1970, atunci când au fost puse bazele și bibliotecii instituției, frecventată atât de cadrele didactice din județ, cât și de alte persoane interesate.

Primul său sediu a fost în Str. Fr. Engels, nr. 14, astăzi Str. Mihai Eminescu, loc special din punct de vedere al amplasamentului, cât și al arhitecturii. Casele corpului didactic s-au desființat în anul 1986, dar biblioteca a continuat să existe, ca fond înghețat, în administrarea Liceului Pedagogic, la dispoziția cadrelor didactice, depozitată într-un spațiu oferit de biblioteca actualei Universități din Constanța. După 1990, odată cu reînființarea caselor corpului didactic, biblioteca C.C.D. a beneficiat de parterul fostei Case a Învățătorului Dobrogean, din Str. Ștefan cel Mare, nr. 13. Această nouă locație din imediata apropiere a Inspectoratului Școlar Județean și a Colegiului Național Mircea cel Bătrân, a favorizat o activitate intensă a bibliotecii, asigurând o frecvență mare de utilizatori. În vara lui 2004, biblioteca C.C.D. a fost mutată în cadrul Palatului Copiilor din Constanța, acolo unde se află și astăzi.

Biblioteca are în patrimoniul său un număr de peste 40.000 de volume, actualizat periodic. Colecția de bază este reprezentată de cartea de psihologie, pedagogie, didactică, având în vedere obiectivele instituției, de carte ce sprijină activitatea instructiv-educativă din învățământul preuniversitar. De aici și denumirea bibliotecii C.C.D. de “bibliotecă pedagogică”.

Colecțiile bibliotecii sunt așezate în sistem-depozit, pe formate, la toate clasele C.Z.U., cu excepția clasei 159.9 Psihologie și 37 Educație. Învățământ, unde dispunerea este sistematico-alfabetică. Există un număr de 398,15 metri liniari de rafturi, ce găzduiesc colecțiile. Cataloagele bibliotecii sunt cele tradiționale (alfabetic, sistematic, topografic, precum și analitic). De asemenea, biblioteca găzduiește și un număr impresionant de manuale și lucrări de grad în vederea consultării lor de către profesori.

Activitatea de bază o reprezintă asistența cadrelor didactice din sistemul de învățământ preuniversitar, în nevoia acestora de informare profesională și personală, punerea la dispoziție de documente la împrumut, întocmirea de bibliografii. Sunt organizate expoziții de carte în cadrul aniversărilor culturale, sociale, profesionale, întâlniri cu scriitori și prezentări de carte. De asemenea, au loc stagii de formare continua în domeniul biblioteconomiei și informatizării.

 

Documentarist Petrov Flavia Alexandra

Scurt Istoricrepere Legislative
Scurt Istoricrepere Legislative
scurt_istoricrepere_legislative.pdf
199 KiB
1081 Downloads
Details
Om 5556 2011 Rof Cdi Biblioteca
Om 5556 2011 Rof Cdi Biblioteca
om_5556_2011_rof_cdi_biblioteca.pdf
197 KiB
563 Downloads
Details

 

Om 5556 2011 Rof Cdi Biblioteca
Om 5556 2011 Rof Cdi Biblioteca
om_5556_2011_rof_cdi_biblioteca.pdf
197 KiB
563 Downloads
Details
Scurt Istoricrepere Legislative
Scurt Istoricrepere Legislative
scurt_istoricrepere_legislative.pdf
199 KiB
1081 Downloads
Details