Activitati desfasurate

Colegii noștri, scriitori

 

La sfârșitul lunii trecute, bibliotecarii și documentariștii contănțeni s-au întâlnit în cadrul Bibliotecii Școlii nr. 28 Dan Barbilian, cu ocazia activității metodice planificate pentru această perioadă. Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa Casei Corpului Didactic Constanța și a inclus teme precum scrisul, cărțile, autorii, în contextul aniversării celor 139 de ani de când Constanța a revenit României.

Doamna Flavia Alexandra Petrov, documentarist C.C.D. Constanța, a prezentat o monografie a unui sat dobrogean, exemplificând maniera de promovare a cărții în rândul cadrelor didactice și a elevilor din școli. Au urmat o serie de expuneri ale istoriei unor unități de învățământ constănțean pe care bibliotecarii din județ le-au prezentat auditoriului.

In libro veritas!

Violenţa în şcoală – semne şi posibilităţi

de intervenţie

 

Pentru că au exerciţiul întâlnirilor profesionale care să le aducă noutăţi, colegele şi colegii noştri au fost deschişi la invitaţia de a participa la seminarul cu tema „Violenţa în şcoală – semne şi posibilităţi de intervenţie, susţinut de formator Mariana Gherghina, luni, 13.XI.2017, de la ora 14,30, în sala mare de stagii a CCD.

O mare parte a celor care formează echipa din jurul dnei Marinela Mrejeru, inspector școlar pentru activități extrașcolare, se regăsesc în „poza de final de activitate”.

Trăiește ceea ce citești și descoperă Biblioteca Vie!

 

Vineri, 27 octombrie, a avut loc la Casa Corpului Didactic Constanța, activitatea metodică cu tema Managementul activităților din C.D.I., prilej de întâlnire pentru bibliotecarii și documentariștii din învățământul preuniversitar constănțean.

Cei prezenți la activitate s-au bucurat de o infuzie de nonformal în formal, discutând despre conceptul de Bibliotecă Vie și creionând planul unei astfel de activități în școlile din județ.

Activitatea a fost coordonată de către doamna Flavia Alexandra Petrov, documentarist la C.C.D. Constanța, împreună cu echipa instituției.

In libro veritas!

5
5
« 1 de 5 »

Seminar “A Doua Șansă”

Casa Corpului Didactic Constanţa a fost gazda unui  seminar susţinut de Sorina Eftimi, pentru cadrele didactice ce predau la grupe din programul A Doua Șansă.
Întâlnirea ce a avut loc vineri, 27.10.2017, a avut drept  scop realizarea unui cadru favorabil lămuririi unor întrebări şi schimbului de experienţe. Formatoarea a propus o iniţiere în Metodologia Programului A Doua Şansă şi consiliere în metodele de predare-învăţare-evaluare.

Întrebările și experienţa cadrelor didactice prezente au făcut ca  întâlnirea să treacă de nivelul informativ.

“Initiation à l`Ennéagramme Evolutif. Une pratique innovante de soi et de l`autre”

Într-un parteneriat de peste 20 de ani, Regiunea Pastorală Charleroi din Belgia și Casa Corpului Didactic Constanța au organizat în perioada 4-7 iulie, la sediul CCD Constanța, cursul cu tema “Initiation à l`Ennéagramme Evolutif. Une pratique innovante de soi et de l`autre”. La activitate au participat 33 de cadre didactice care s-au bucurat de prezența unor formatori și prieteni ce au creat cadrul propice dezvoltării personale și profesionale.

Foto 1
Foto 1
« 1 de 10 »